Lilinkotisäätiön ilmaisutaidonryhmässä käynnistyi keväällä uusi kurssikokonaisuus “Yhteisön laulu”, jonka ohjaajana on toiminut lauluntekijä ja teatteri-ilmaisunohjaaja Mikaela Mansikkala.

Lilinkotisäätiön ilmaisutaidonryhmä on kevään aikana kirjoittanut ja säveltänyt yhdessä oman kappaleen, Tuskaa ja toivoa, jonka nauhoitukset alkoivat tällä viikolla Långin talolla. Tallenteella esiintyvät kaikki ryhmän jäsenet. Tallenteen lisäksi kappaleesta tehdään myös musiikkivideo ryhmän käsikirjoituksen pohjalta.

Kappaleensa teemoiksi ryhmä on valinnut ajankohtaiset aiheet, tuskan, toivon ja rauhan. “Tähän maailman aikaan tarvitaan toivoa ja rauhan elementtejä musiikin kautta. Olen ollut todella liikuttunut tästä teoksesta”, ryhmän ohjaaja Mikaela sanoo. Työskentelyprosessissaan ryhmä on hyödyntänyt niin musiikkia, liikettä kuin kirjoittamistakin. Tärkeintä on ollut, että lopputulos on tekijöidensä näköinen ja kuuloinen. Projektissa mukana ollut Lilinkotisäätiön asukas Matti pitää ryhmän tekelettä hienona. “Tämä on ajankohtainen ja koskee kaikkia maailman ihmisiä”, hän sanoo. 

Mikaelalla on pitkä tausta yhteisöllisten työmenetelmien soveltamisesta ja yhteisöteatterista, joten kurssin työskentelymuoto on tuntunut hänelle luontevalta. “Minua on aina kiinnostanut se, miten yhteisön ääni tulee kuulluksi. Musiikki yhdistää ja on suurelle osalle mielekäs taidemuoto. Tässä kokonaisuudessa halusin yhdistää oman ammattitaitoni lauluntekijänä ja yhteisön äänen”, hän sanoo. “Haluan aina olla heikomman puolella ja auttaa ihmisiä loistamaan. Siitä tulee itsekin valaistuksi”, hän jatkaa. 

Kappale ja sen musiikkivideo on myöhemmin kuunneltavissa ja katsottavissa Lilinkotisäätiön nettisivuilla ja YouTube-kanavalla. Kerromme tarkemman julkaisuajankohdan pian. 

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest