OMA KOTI – OMA AVAIN

MÄKIKOTI

Yhteisöllistä asumista tarjoava Mäkikoti on aloittanut toimintansa 2002 ja on ensimmäinen Lilinkotisäätiön palvelukotien ketjussa. Mäkikoti tarjoaa asukkailleen luontolähtöisiä toipumisen palveluja. Tälle toiminnalle on myönnetty Green Care Finland ry:n LuontoHoiva -laatumerkki 30.6.2021. Mäkikodin Green Care -painotteisessatoiminnassa hyödynnetään luontoa monin eri tavoin hyvinvoinnin tukemisessa ja parantamisessa. 

Mäkikodilla on yhteistyösopimus Nurmijärven Klaukkalassa sijaitsevan Ali-Ollin Alpakkatilan kanssa. Mäkikodin asukkaille on sovittu ohjatut käynnit tilalle kerran kuukaudessa. Tällöin asukkaat voivat osallistua tilan töihin ja eläinten hoitoon. Tämän lisäksi alpakkatilalle on mahdollista tehdä päiväkäyntejä. Retkillä on aina mukana ohjaaja ja eväät. Mäkikodista tehdään säännöllisesti myös muita luontoretkiä, lähiluontoon ja kauemmaksikin.

Osana luontolähtöistä toimintaa Mäkikodin pihapiirissä on myös viljelylaatikoita, joissa kasvatetaan mm. yrttejä ja kukkia. Kaikkea Green Care -toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä asukkaiden kanssa. Pyrimme koko ajan myös löytämään uusia toimintamuotoja, joissa luontoelementit ovat läsnä.

Mäkikodissa on 27 yksiötä, kolme kaksiota ja kaksi seitsemän hengen pienyhteisöä sekä sauna, pyykkitupa ja yhteisiä tiloja. Asuntojen koot vaihtelevat 35–41,5 m². Huoneistoissa on vaatehuone, lasitettu parveke ja keittosyvennys. Pienyhteisöissä asukkaiden käytössä on oman huoneen lisäksi myös yhteinen olohuone ja keittiö. Asukkaita Mäkikodissa on 44 ja henkilökunta on paikalla päivittäin klo 8–20. Henkilökuntaan saa tarvittaessa yhteyden myös yöaikaan. Asukkaat osallistuvat aktiivisesti talon ulkopuolisiin toimintoihin.

Mäkikodin omavalvontasuunnitelma.

 

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest

Share This