MONIA MAHDOLLISUUKSIA OSALLISTUA VAPAAEHTOISTOIMINTAAN

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Meillä tapahtuu jatkuvasti. Viime aikoina on reissattu Suomessa ja ulkomailla, tehty metsä- ja purjehdusretkiä, hurviteltu Linnanmäellä, vietetty Sadonkorjuujuhlaa, juhlittu syntymäpäiviä ja paljon muuta. Lisäkädet ovatkin aina tervetulleita, jotta voimme tehdä yhdessä asukkaiden kanssa mahdollisimman paljon.

Lilinkotisäätiö tarjoaa monia mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistoimintaan. Alla näet, millaisia vapaaehtoisia haemme kaikkeen kivaan. Voit osallistua kertaluontoisesti käymällä asukkaan kanssa vaikkapa lätkämatsissa tai tulla mukaan toimintaan pidemmäksi aikaa. Jos mikään rooli ei tunnu omalta, voit aina kertoa meille mitä mieluiten tekisit. Etsitään yhdessä juuri sinun tapasi auttaa.

Järjestämme kaikille vapaaehtoisille koulutusta, virkistystoimintaa sekä mahdollisuuden työnohjaukseen. Vapaaehtoisena pääset osaksi lilinkotilaisia ja tekemään kanssamme arvokasta työtä mielenterveystoipujien aseman parantamiseksi.

Näin pääset mukaan

1. Mieti, miten haluat osallistua. Sopisiko sinulle joku alla olevista tehtävistä vai haluatko ehdottaa jotain itsellesi sopivampaa tekemistä? Haluatko tulla mukaan pidemmäksi aikaa vai kertaluonteisesti?

2. Laita viestiä osoitteeseen vapaaehtoistoiminta(a)lilinkoti.fi tai soita numeroon
050 495 1049. Kerro hieman itsestäsi ja miten voisit olla mukana toiminnassamme.

3. Yhteydenoton jälkeen tapaat jonkun ohjaajistamme. Hän perehdyttää sinut Lilinkotisäätiön toimintaan ja tehtävääsi.

4. Valmista. Tervetuloa kaveriksi lilinkotilaiselle!

Jauhopeukalo leipomistuokioihin

Mitä: Mäkikodin jauhopeukalon tehtävänä on järjestää säännöllisiä leipomistuokioita asukkaille. Asukkaidemme leipuritaidot vaihtelevat, joten leipomusten olisi hyvä olla melko tuttuja. Me mäkikotilaiset järjestämme tilat ja tarveaineet.

Kuinka usein: Tuokiot voidaan sovittaa aikataulujesi mukaan. Toiveenamme kuitenkin olisi, että leipomistuokio toteutuisi vähintään kerran kuussa. Toivoisimme myös, että tuokio järjestyisi viikonloppuisin.

Missä: Mäkikodin palvelukoti, Niemenmäentie 1, 00350 Helsinki.

Miksi: Leipomistuokiot ovat meillä kestosuosikkeja! Haluaisimme oppia parhaiden leipomusten salat juuri sinulta. Lisäksi monella asukkaalla on haaveissa itsenäisempi elämä ja ruuanvalmistustaidot kuuluvat tähän keskeisesti.

Akvaarion hoitaja Nemoa etsimään

Mitä: Haussa on vapaaehtoinen, joka on valmis autamaan meitä muutaman Nemon kanssa! Mäkikodin Green Care -painotteisessa toiminnassa hyödynnämme luontoa monin eri tavoin hyvinvoinnin tukemisessa ja parantamisessa. Osana Green Care -toimintaa olemme hankkineet palvelukotiin oman akvaarion. Etsimämme vapaaehtoinen auttaisi akvaarion säännöllisessä hoitamisessa yhteistyössä asukkaiden ja henkilöstön kanssa. Toivomme, että sinulla olisi ainakin jonkin verran aiempaa kokemusta akvaarioharrastuksesta. Me huolehdimme, että sinulla on sopiva tarpeisto käytössä akvaarion hoitoon.

Kuinka usein: Akvaarion säännöllinen hoito vie aikaa noin 1–2 tuntia viikossa. Tarkempi ajankohta voidaan sopia omien aikataulujesi mukaan.

Missä: Mäkikodin palvelukoti, Niemenmäentie 1, 00350 Helsinki.

Miksi: Meillä ei ole erityisen paljon akvaario-osaamista, mutta olemme sitäkin innokkaampia oppimaan! Oma akvaario on asukkaidemme toive. Meille on ensiarvoisen tärkeää toteuttaa asukkaidemme toiveita ja unelmia. Osallistumalla olet omalta osaltasi mukana haaveiden toteuttamisessa.

Kokki Kolmonen kurssin vetäjäksi

Mitä: Auta meitä tarttumaan kauhan varteen! Asukkaamme ovat jo pitkään toivoneet kokkikurssia, jolla tutustuttaisiin erilaisiin ruokiin ja ennen kaikkea siihen, miten niitä loihditaan omassa kotikeittiössä. Tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa kurssi yhdessä asukkaiden ja ohjaajien kanssa. Kaikki ainekset ja välineet kurssille tulevat talon puolesta.

Kuinka usein: Toivomme että 2–3 tunnin mittainen kurssi pidettäisiin noin kerran kuukaudessa.

Missä: Suutarinkodin palvelukoti, Linnunradantie 3, 00740 Helsinki.

Miksi: Kokkikoulu on hartaasti toivottu. Haluamme tukea asukkaidemme unelmia ja matkaa kohti itsenäisempää elämää. Kokkikoulusta saa tähän loistavat eväät.

Lenkki-intoilija ulkoilukaveriksi

Mitä: Meillä eletään aktiivista arkea ja kivalle lenkkikaverille on aina tarvetta. Laitetaan yhdessä tuulipuvut niskaan ja lähdetään vaikka sauvakävelylle! Tehtävänäsi on vetää lenkki yhdelle tai useammalle asukkaalle.

Kuinka usein: Toivomme että lenkki järjestyisi noin kerran viikossa.

Missä: Viertokodin palvelukoti, Vanha Viertotie 24, 00350 Helsinki ja Suutarinkodin palvelukoti, Linnunradankuja 3, 00740 Helsinki.

Miksi: Meillä on aina lenkille lähtijöitä ja ulkoilukin on mukavampaa seurassa kuin yksin!

Kaveri keilahallille

Mitä: Käydään vetämässä keilat kumoon hyvällä porukalla. Meiltä löytyy monta innokasta keilaajaa, auta meitä järjestämään säänöllisiä mahdollisuuksia harrastamiseen! Varaamme ja maksamme radan porukalle Talin keilahallilta. Ohjaajat organisoivat matkat keilahallille.

Kuinka usein: Toivomme keilareissua noin kerran kuukaudessa.

Missä: Talin keilahalli, Huopalahdentie 28, 00350 Helsinki. Lähtö Viertokodilta, Vanha viertotie 24, 00350 Helsinki.

Miksi: Haluamme tarjota asukkaille säännöllisiä harrastusmahdollisuuksia myös talon ulkopuolella.

 

Seuraksi leffailtaan

Mitä: Leffareissulla on kiva piristää arkea tai rentoutua viikonloppuna. Auta meitä toteuttamaan leffareissuja säännöllisemmin ja lähde asukkaidemme seuraksi elokuviin! Ohjaajamme organisoivat leffan valinnan ja matkan elokuviin.

Kuinka usein: Toivoisimme leffailtaa noin kerran kuukaudessa.

Missä: Helsingin elokuvateatterit. Lähtö Viertokodilta, Vanha viertotie 24
00350 Helsinki.

Miksi: Yhteiset leffareissut ovat asukkaiden suuressa suosiossa.

Vetäjä pelihetkiin

Mitä: Oletko lauta- ja korttipelien ystävä? Niin mekin! Lilinkotilaisista löytyy monta innokasta osallistujaa yhteisiin pelihetkiin, mutta kaipaamme peliryhmälle vetäjää. Meiltä löytyy erilaisia pelejä, mutta voit totta kai esitellä meille myös omat suosikkipelisi!

Kuinka usein: Toivomme että peliryhmä järjestyisi kerran viikossa. Ajankohtatoiveemme on keskiviikko klo 14.30–15.30.

Missä: Suutarinkodin palvelukoti, Linnunradankuja 3, 00740 Helsinki.

Miksi: Peliryhmä on ollut asukkaidemme pitkäaikainen toive.

 

Bingopelin pyörittäjä

Mitä: Tule pyöräyttelemään bingopalloja meille Sepänkotiin! Meiltä löytyy bingotarpeisto, ainoastaan bingoisäntä tai -emäntä uupuu. Tehtävänäsi on vetää asukkaille mukava bingohetki.

Kuinka usein: Toivomme että bingohetki järjestyisi noin kerran kuukaudessa, mieluusti viikonloppuisin. Bingoon menee aikaa valmisteluineen noin 1,5 tuntia.

Missä: Sepänkodin palvelukoti, Väärämäentie 2, 00700 Helsinki.

Miksi: Bingo on klassikko, joka uppoaa aina! Tässä on myös vapaaehtoiselle loistava mahdollisuus harjoitella esiintymistaitoja ja rakentaa juuri omannäköinen pelihetki!

Karaokevetäjä

Mitä: Meillä on laitteet ja monta innokasta laulajaa, tulisitko sinä meille Karaoke-Kakeksi tai Karaoke-Kaijaksi? Tehtävänäsi on karaokeillan vetäminen asukkaille.

Kuinka usein: Toivomme karaokeiltaa noin kerran kuukaudessa, mieluusti arki-iltaisin.

Missä: Sepänkodin palvelukoti, Väärämäentie 2, 00700 Helsinki.

Miksi: Loistava tilaisuus luoda yhdessä musiikin iloa!

Matsikaveri

Mitä: Jokaisesta palvelukodissamme löytyy penkkiurheilijoita, jotka lähtisivät mielellään lätkä- tai futispelejä katsomaan. Lähde matsikaveriksi, jotta saadaan mahdollisimman monta reissua toteutettua! Saamme vapaalippuja otteluihin useita kertoja kaudessa. Tehtävänäsi on kannustaa suosikkijoukkue voittoon yhdessä asukkaiden kanssa sekä kulkea matkat yhdessä pelipaikalle ja takaisin.

Kuinka usein: Muutaman kerran vuodessa.

Missä: Ympäri pääkaupunkiseutua.

Miksi: Jääkiekon tai jalkapallon seuraaminen paikan päällä on elämys – niin sinulle kuin asukkaillemme. Pelipaikalle pääseminen saattaa toisinaan jännittää asukkaita, mutta matsikaverin kanssa matkanteko onnistuu ja pelin seuraaminen on hauskempaa!

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest

Share This