Lilinkotisäätiön kuusi Helsingissä sijaitsevaa palvelutaloa tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia asumiseen: itsenäisemmistä huoneistoista ryhmäkotien yhteisöllisempään ja tuetumpaan asumiseen.

Asumispalvelumme ottavat huomioon jokaisen asukkaan oman yksilöllisen elämäntilanteen ja tuen tarpeen. Tehostetun palveluasumisen talot KoskikotiSuutarinkotiPekinkoti ja Sepänkoti tarjoavat ympärivuorokautista tukea, kun taas palveluasumista tarjoavissa Mäkikodissa ja Viertokodissa henkilökuntamme on paikalla vain päiväaikaan, tarjoten apua esimerkiksi ostosten tekoon tai vapaa-ajan viettoon.

Säätiön 314 asunnosta ryhmäasuntoja on 237 ja loput ovat yksiöitä ja kaksioita. Palvelutalomme tarjoavat asukkaillemme turvallisen, kodikkaan ja toimintakykyä ylläpitävän asumismuodon ja mahdollisuuden liittyä yhteisöön.

Itsenäisempää asumista huoneistoissa

Huoneistoissa asuminen on itsenäisempää kuin ryhmäkodeissa. Yksiöissä ja kaksioissa on oma keittosyvennys ja kylpyhuone sekä osassa asunnoista myös oma vaatehuone ja lasitettu parveke.

Mäkikodissa on 30 huoneistoa sekä kaksi seitsemän hengen ryhmäkotia.

Kaikissa Lilinkotisäätiön asunnoissa on valmiina peruskalusteet, verhot, matot, liinavaatteet sekä puhelin. Asukkaat voivat kuitenkin halutessaan tuoda asuntoihin omat huonekalut ja sisustaa kotinsa mieleisekseen.

Kaikki Lilinkotisäätiön tarjoamat asunnot ovat kooltaan noin 20–50 neliöisiä ja niiden kylpyhuoneet on mitoitettu liikuntarajoitteisille. Taloissa on yhteiset saunatilat ja pyykkitupa sekä yhteiskeittiö, joka tarjoaa päivittäin ruoat ja kahvit asukkaille.

Koskikodin yhteiskeittiö.
Koskikodin B-talon ruokasali uudistettiin keväällä.

Tuetumpaa asumista ryhmäkodeissa

Ryhmäkodeissa asuminen on huoneistossa asumista tuetumpaa. Ryhmäkodeissa asukkailla on omat huoneet, joissa on oma kylpyhuone. Lisäksi ryhmäkodeissa on yhteiset kotoisat olohuoneet ja keittiötilat, joita käytetään muun muassa päiväkahvien ja leipomisryhmien tarpeisiin.

Ryhmäkodeissamme asuu seitsemästä yhdeksään asukasta. Ryhmäkodit muodostavat pieniä yhteisöjä talojen sisällä, jotka tekevät yhdessä retkiä ja muuta mukavaa.

Viertokodin ryhmäkodissa asuvat asukkaat tekevät yhdessä pitsaa ryhmäkodin yhteisessä keittiössä.
Viertokodin ryhmäkodin yhteisessä keittiössä leivotaan yhdessä pitsaa.

Oma koti – oma avain

Oli asunto sitten yksiö, kaksio tai huone ryhmäkodista, on jokaisella asukkaalla oma avain omaan kotiinsa. Kaikki asukkaamme asuvat siis omissa asunnoissaan, joissa heillä on oma rauha ja yksityisyys.

Asukkaamme osallistuvat aktiivisesti talon ulkopuolisiin toimintoihin. Meillä eletään hyvin normaalia arkea: asukkaamme käyvät töissä, tapaavat ystäviään ja viettävät vapaa-aikaa myös talojen ulkopuolella.

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest