Kati Jokinen on aloittanut 1. elokuuta Lilinkotisäätiön HR-päällikkönä. Kati on jo tuttu kasvo Lilinkotisäätiöllä, sillä hän on ennen nykyistä tehtäväänsä toiminut Pekinkodin johtajana sekä viimeisen vuoden osa-aikaisesti säätiön henkilöstöhallinnon tehtävissä.

Katilla on taustalla 25 vuoden työura sosiaalialalla, joista viimeiset 15 vuotta hän on toiminut esimiestyössä. Lilinkotisäätiöllä Kati on ollut yhteensä 7,5 vuotta ja kokeekin tuntemuksen säätiöstä ja sen työntekijöistä merkittäväksi vahvuudekseen uudessa työssään. Pekinkodin lisäksi Kati on toiminut palvelukodin johtajana myös Mäkikodissa ja Suutarinkodissa.

– Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri ja tällä hetkellä minulla on työn alla psykoterapeutin opinnot, jotka ovat jo loppusuoralla. Lisäksi olen käynyt muun muassa työkykymestari-koulutuksen, josta olen saanut hyvää oppia työkyvyn johtamiseen, Kati kertoo.

Merkityksellinen työ innostaa

HR-päällikkönä Kati huolehtii siitä, että säätiöllä on riittävästi osaavaa ja hyvinvoivaa henkilökuntaa. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat niin työhyvinvointi, työkyky, työturvallisuus, työsuojelu, henkilöstöosaaminen ja koulutukset kuin henkilöstön viihtyvyyskin. Lisäksi Kati toimii yhdyshenkilönä säätiön ulkopuolisiin, henkilöstöasioiden kannalta merkittäviin toimijoihin, kuten työterveyshuoltoon ja palkanlaskennasta vastaavaan tilitoimistoon.

Kati näkee työnsä hyvin merkityksellisenä, sillä henkilöstön hyvinvointi ja osaaminen heijastuvat kaikkeen säätiön toimintaan. Henkilöstöhallinto yhdistää hänen mukaansa organisaation perustoiminnan ja työntekijöiden toiminnan ja tukee sitä kautta niin yksilöiden kuin koko säätiönkin menestymistä.

Työtä ihmisten kanssa ja ihmisten hyväksi

Vaikka HR-päällikön tehtäviin kuuluu paljon hallinnollista työtä, kertoo Kati haluavansa olla mahdollisimman paljon kontaktissa ihmisiin, tavata niin työryhmiä kuin esimiehiäkin ja olla henkilöstölle helposti lähestyttävä. Vahvimmaksi osaamisalueekseen Kati mainitseekin vuorovaikutustaidot ja yhteistyön tekemisen ihmisten kanssa.

– Näen, että HR-päällikkönä olen täällä ihmisiä varten, sillä HR hoitaa kaikkea sitä mikä liittyy ihmisiin. Teen työtäni ihmisten kanssa ja ihmisten hyväksi, Kati summaa. 

Lilinkotisäätiöllä ei ole aiemmin ollut kokopäiväistä HR-päällikköä ja Kati kertookin työnsä olevan vasta alussa.

– Tämä on herkullinen paikka miettiä sitä, millaisia HR-prosesseja meillä on ja ovatko ne toimivia, sekä toisaalta sitä, millaisia prosesseja pitäisi olla ja miten niitä tulisi kehittää nyt ja tulevaisuudessa. Keräämme tällä hetkellä henkilökunnalta ajatuksia, ideoita ja toiveita henkilöstöjohtamiseen liittyen ja kehitämme työnkuvastani sellaista, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla meitä kaikkia.

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest