15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Lilinkotisäätiö järjestää juhlaseminaarin Helsingissä tiistaina 3.12.2019 klo 13–15.30.

Juhlaseminaari on kutsuvierastilaisuus, mutta seminaari streamataan eli lähetetään suorana, jotta kaikki aiheesta kiinnostuneet pääsevät seuraamaan seminaaria.

Tervetuloa suorana lähetettävän streamin ääreen tiistaina 3.12. klo 13 alkaen.

Linkki streamiin: https://livestream.com/accounts/10509659/events/8903397

Juhlaseminaari tarjoaa ajankohtaisia ajatuksia mielenterveystyöstä sekä toipumisorientaatiosta. Puheenvuorot johdattavat keskustelua yhteiskunnallisten teemojen kautta yksilön tasolle.

Seminaariohjelma 3.12.2019

Ensimmäisenä lavan ottaa haltuun Lilinkotisäätiön hallituksen asiantuntijajäsen, psykiatri ja ylilääkäri Jorma Oksanen. Hän puhuu asumiskuntoutuksesta mielenterveyskuntoutuksen osana.

Helsingin psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen taas avaa toipumisorientaatiota Helsingin päihde- ja mielenterveyspalvelujen strategiassa.

Tietokirjailija ja psykoterapeutti Katriina Järvisen puheenvuoro minuuden monista kerroksista vie keskustelun lähemmäs yksilöä. Järvinen on kirjoittanut useita kirjoja, kuten Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa (Kirjapaja 2007) yhdessä Laura Kolben kanssa sekä Saanko esitellä, Monenlaiset minämme (Kirjapaja 2017).

Lopuksi lavalle nousee kulttuurikokemusasiantuntija Minna kertomaan oman toipumistarinansa. Minnan tarina välittää kokemuksen siitä, millaista on elää mielenterveyden haasteiden kanssa.

“Minnan kokemustarina kertoo henkisestä ja fyysisestä parisuhdeväkivallasta ja sitä seuranneesta psyykeen hajoamisesta, aivovammasta ja post-traumaattisesta stressihäiriöstä. Pala palalta itsearvostus ja -kunnioitus sekä rakkaus elämään kuitenkin alkaa rakentua uudelleen.

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, laulaja Eija Ahvo yhdessä pianisti Tuija Rantalaisen kanssa.

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest