Lilinkotisäätiölle tänä keväänä muuttanut Helli viihtyy Sepänkodissa. Pitkän uran kirjailijana tehnyt Helli jatkaa yhä kirjoittamista ja rohkaisee muitakin kirjoittamaan.

Keväällä Sepänkotiin muuttanut Helli on kirjoittanut ja julkaissut teoksiaan jo kolmella vuosikymmenellä, eikä muutto Lilinkotisäätiölle ole ainakaan vähentänyt kirjailijan tuotteliasuutta.

– Olen tehnyt jo neljä käsikirjoitusta, joista tulee kirjoja tulevaisuudessa. Lisäksi olen kirjoittanut paljon runoja täällä, Helli kertoo ja kehuu samalla uutta asuinpaikkaansa Sepänkodin pienyhteisössä.

– Olen viihtynyt täällä hyvin. Tämä on hyvä paikka ja ihmiset ovat mukavia. Täällä on hyvä, kun saa olla omassa rauhassa. Lisäksi mulla on oma iso huone, Helli toteaa.

Kirjoittaminen vei mennessään

– Mä kirjoitin kotona, kun lapset olivat pieniä. Se oli jotain 90-lukua, kun mä aloin kirjoittamaan, Helli muistelee.

Kirjoittaminen vei mennessään ja runoja ja novelleja alkoi syntyä. Helli lähetti teoksiaan kustantajille, jotka kiinnostuivat Hellin novelli- ja runokokoelmista.

– Siitä se sitten alkoi. Mulla on nyt 19 kirjaa julkaistuna ja niitä on myynnissä laajasti. Ja uusiakin tekstejä on koko ajan tulossa, Helli kertoo.

Kirjoittamisella ei ole päässyt Hellin mukaan rikastumaan, vaikka se onkin tuonut mukavaa taskurahaa. Vaikka kirjoittaminen ei ole paksuntanut lompakkoa, on se tarjonnut paljon muuta pääomaa.

– Kirjoittaminen on vapauttavaa ja se luomistyö on todella antoisaa, Helli kertoo.

Kipeätkin kokemukset taipuvat kirjan sivuille

Kirjoittamisen kautta voi pureutua raskaisiinkin aiheisiin, kuten Helli on viime aikoina tehnyt.

– Kirjoitan ihan kaikesta, mitä päähän pälkähtää. Viime aikoina olen muun muassa käynyt läpi vähän kipeämpiä aiheita. Niiden kirjoittaminen on ollut raskasta, mutta kuitenkin todella tärkeää. Olen huomannut, että lapsuudessa koetut traumat seuraavat ihmistä aikuisuuteen saakka ja voivat aiheuttaa psyykkisiä ongelmia.

– Olen nyt viime aikoina käynyt teksteissäni läpi lapsuusajan traumoja. Elämäni ei ole ollut aina todellakaan helppoa, mutta kirjoittamalla niitä tapahtuneita asioita on mahdollista käydä läpi. Se on mielestäni hyvin tärkeää, Helli sanoo.

Mielikuvitus lentoon

Vaikka vasta hetken Lilinkotisäätiöllä asunut Helli ei ole päässyt vielä osallistumaan säätiön avoimeen toimintaan Långin talolla, on hän jo tietoinen, että avoimessa toiminnassa on muun muassa luovan kirjoittamisen ryhmä, joka kokoontuu tavallisesti kerran viikossa. Helli on innolla osallistumassa ryhmään, kunhan ryhmän toiminta taas käynnistyy.

Hän myös rohkaisee muita kirjoittamisen pariin.

– Sen haluan sanoa kaikille, että tarttukaa kynään ja antakaa mielikuvituksen lentää!

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest