Vuodesta 2013 Lilinkotisäätiön palvelukoteihin on palkattu kesänuoria monipuolisiin tehtäviin. Kesätyö Lilinkotisäätiöllä on monelle nuorelle ensikosketus työelämään. 

Lilinkotisäätiöllä työskentelee vuosittain kuusi alle 18-vuotiasta kesänuorta, yksi kullakin palvelutalolla. Kesätyössään nuoret pääsevät tutustumaan monipuolisesti palvelutalojen arkeen ja kartuttamaan työkokemustaan.

Kesänuorten työtehtävät keskittyvät keittiö-, asukas- ja huoltotöihin, mutta nuorten toiveet otetaan huomioon ja työtehtäviä räätälöidään nuoren oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. 

Töitä kesänuoret tekevät kuusi tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa ja palkan lisäksi nuorille tarjotaan aamupala- ja lounasetu.

Ensikosketus työelämään

Yksi tänä vuonna palkatuista kesänuorista on Kira, 16, joka työskentelee kesäkuun ajan Mäkikodin palvelutalossa. 

– Alkuvuodesta sain kuulla, että Lilinkotisäätiö tarjoaa kesätöitä nuorille ja hain paikkaa. Tämä on ensimmäinen kesätyöni, syksyllä lukion aloittava Kira sanoo. 

– Olen nyt työskennellyt Mäkikodin omassa keittiössä, mutta myös asukkaiden parissa yhdessä ohjaajien kanssa. Olen päässyt tutustumaan asukkaisiin ja osallistunut muun muassa retkelle Suomenlinnaan. Lisäksi olen saanut askarrella juhannuskoristeita ruokasaliin, Kira kertoo hymyillen.

Mäkikodin kesänuori Kira ja ruokasalin seinälle askarrellut juhannuskoristeet

Merkityksellisiä kohtaamisia ja ponnahduslauta työelämään

Lilinkotisäätiöllä on huomattu, että nuorten palkkaaminen tuo taloille piristystä ja luo merkityksellisiä kohtaamisia niin nuorille itselleen, asukkaille kuin henkilökunnallekin. Lisäksi kesänuorten palkkaaminen tarjoaa nuorille hyvän ponnahduslaudan työelämään.

– Täällä on ollut todella kivaa. Tekemistä on riittänyt, mutta työ ei ole ollut liian rankkaa. Voin todella suositella työtä muillekin nuorille, sillä tästä saa hyvää ja monipuolista työkokemusta. Lisäksi täällä on todella mukava henkilökunta, Kira summaa iloisena kokemuksensa Mäkikodissa. 

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest