Vietimme tiistaina 3.12.2019 15-vuotisjuhlaseminaariamme keskustakirjasto Oodin Maijansalissa kiinnostavia puheenvuoroja kuunnellen ja taiteesta nauttien. 

Juhlaseminaarimme Jokainen voi toipua – onnistumistarinoita mielenterveysalalta tarjosi ajankohtaisia ajatuksia mielenterveystyöstä sekä toipumisorientaatiosta.

Puheenvuorot johdattivat keskustelua yhteiskunnallisten teemojen kautta yksilön tasolle ja seminaarin lopuksi pääsimme jakamaan kokemuksen siitä, millaista on elää mielenterveyden haasteiden kanssa, kun lavalle nousi kulttuurikokemusasiantuntija Minna kertomaan oman toipumistarinansa.

Lilinkotisäätiön toiminnanjohtajan Riikka Kallion avauspuheenvuoro.
Toiminnanjohtaja Riikka Kallio.

Avauspuheenvuorosta vastasi toiminnanjohtajamme Riikka Kallio, jonka jälkeen syvennyimme Lilinkotisäätiön hallituksen asiantuntijajäsenen, psykiatri ja ylilääkäri Jorma Oksasen johdolla asumiskuntoutuksen historiaan ja nykypäivään.

Lilinkotisäätiön hallituksen asiantuntijajäsenen, psykiatri ja ylilääkäri Jorma Oksanen.
Jorma Oksanen puhui asumiskuntoutuksesta.

Helsingin psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen avasi omassa puheenvuorossaan toipumisorientaatiota Helsingin päihde- ja mielenterveyspalvelujen strategiassa.

Tietokirjailija ja psykoterapeutti Katriina Järvinen taas johdatteli seminaariyleisön puheenvuorossaan yleisemmältä ja yhteiskunnallisemmalta tasolta kohti yksilötasoa. Hän puhui minuuden kerroksellisuudesta ja muuttuvista minuuksista.

Tietokirjailija ja psykoterapeutti Katriina Järvinen.
Katriina Järvinen ja monet minuudet.

Ohjelman päätti Taiteen Sulattamo ry:n kulttuurikokemustarina, jonka meille taiteen keinoin kertoi kulttuurikokemusasiantuntija Minna. Hänen tarinansa kosketti, mutta loi myös toivoa – jokainen voi toipua. Kiitos Minna, että jaoit meille tarinasi. 

Kulttuurikokemusasiantuntija Minna.
Minnan kulttuurikokemustarina kosketti.

Tilaisuuden juontaneet näyttelijä Eija Ahvo ja pianisti Tuija Rantalainen veivät ohjelmaa eteenpäin musiikin, laulun ja lausunnan keinoin. 

Näyttelijä ja laulaja Eija Ahvo yhdessä pianisti Tuija Rantalaisen kanssa.
Eija Ahvo etualalla ja Tuija Rantalainen pianon takana.

Kiitos kaikille paikalla olleille ja streamin kautta juhlaseminaariimme osallistuneille! 

Seminaaripäivä juhlisti Lilinkotisäätiön 15-vuotista taivalta ja aloitti samalla vuotuisen seminaariperinteen.

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest