Haimme alkuvuodesta hankepäällikköä ja hanketyöntekijää STEA:n rahoittamaan kolmivuotiseen The World of Recovery -hankkeeseen, jossa luodaan täysin uudenlaista työmenetelmää, joka yhdistää pelien vetovoiman ja digitalisaation tuomat uudet mahdollisuudet toipumiselle.

Venla Leimu aloitti maaliskuun alussa hanketyöntekijänä. Hankkeessa kehitetään uudenlaista toipumissuuntautunutta toimintamallia päihde- ja mielenterveystoipujien taitoharjoittelun tueksi.

Maaliskuu on mennyt käytännön järjestelyissä, kuten uuden Pasilassa sijaitsevan toimiston järjestelemisessä ja hankkeen käynnistämisessä. Hankkeen etenemistä voi seurata tarkemmin The World of Recovery -hankkeen kotisivuilla

Hanketyöntekijä Venla Leimu esittäytyy

Olen Venla Leimu, The World of Recovery -hankkeen uusi hanketyöntekijä. Innostuin hankkeesta, koska se on ainutlaatuinen yhdistelmä merkityksellistä tukemistyötä, sosiaalista ryhmätyöskentelyä ja oman pelillistämisosaamiseni ja -innostukseni hyödyntämistä.

Olen koulutukseltani humanististen tieteiden kandidaatti ja tehnyt erilaisia töitä kielen parissa kirja-arvostelijana toimimisesta kielenkorjauksiin. Pääasiassa olen toiminut kieltenopettajana niin yksityisesti kuin ammatillisen koulutuksenkin puolella. Olen myös viihtynyt yhteisöllisissä pesteissä opiskelija- ja opettajatuutorina ja ainejärjestöaktiivina.

Ammattikoulussa moni opiskelijani kärsi motivaatiopulasta. Päädyin asetelmaa korjatakseni suunnittelemaan, testaamaan ja toteuttamaan pelillistettyjä kursseja metallialalle, lähihoitajille, eläintenhoitajille ja turva-alan opiskelijoille. Simuloimme opiskelijoiden kanssa erilaisia tilanteita huumorilla ja ilman pelkoa virheistä. Se oli hauskaa, tuloksellista ja toimivaa ryhmätoimintaa, missä moni aiemmin hiljainen opiskelija alkoikin viihtymään tunneilla ja uskaltautui puhumaan vieraalla kielellä.

The World of Recovery -hankkeen suhteen unelmani on päästä yhdessä testipelaajien ja hanketiimin kanssa suunnittelemaan, kokeilemaan ja toteuttamaan voimaannuttava, erilaisia arjen taitoja parantava toipumispeli. Tiedän jo omasta kokemuksestani pelaajana, millaisia mahdollisuuksia ja hienoja hetkiä pelien maailma voi tarjota. Toivon sydämestäni, että hankkeessa päästään sellaisten hetkien äärelle ja kokemaan positiivisia elämyksiä myös arkitodellisuudessa.

Olen perhe- ja ystäväkeskeinen, sosiaalinen tyyppi. Harrastuksiini kuuluu pelaaminen lautapeleistä konsolipeleihin, roolipeleihin ja kaikkeen siltä väliltä. Sydäntäni lähellä on myös scifi sen eri muodoissa, kirjallisuus, luonnossa liikkuminen ja uiminen.

 

LILINKOTISÄÄTIÖ

Vanha Helsingintie 8
00700 Helsinki

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@lilinkoti.fi

Löydät meidät myös somesta:

Pin It on Pinterest